Gekookte Rode Bieten

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Gekookte Rode Bieten

By Chef Gepubliceerd: september 26, 2012

  • Opbrengst: 4 Porties
  • Voorbereiding: 15 minuten
  • Kooktijd: 1 uur 15 minuten
  • Klaar In: 1 uur 30 minuten

Grootmoeders bietjes, heerlijk bij gestoofde witvis en aardappelen.

Ingrediënten

    Instructies

    1. Verwijder van de rauwe bieten het groen, was ze en kook ze in een pan met ruim water in ongeveer 1 uur gaar.
    2. De bieten zijn gaar als het vel makkelijk los laat. De gare bieten onder stromend water ontvellen en de lelijke plekjes verwijderen.
    3. Rasp dan de bieten grof. Maak de uien schoon en snipper deze
    4. Schil de appel, boor het klokhuis eruit en snipper de appel.
    5. Verhit de boter in een pan en fruit hierin de uien glazig. Voeg dan de bieten, appel, kruidnagels en een scheutje azijn toe.
    6. Breng het op smaak met suiker en zout en laat het 15 minuten zachtjes stoven. Verwijder vlak voor het opdienen de kruidnagels.

    Geef een reactie