Rode Kool met Appeltjes

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Rode Kool met Appeltjes

By Chef Gepubliceerd: oktober 11, 2012

  • Opbrengst: 4 Porties
  • Voorbereiding: 15 minuten
  • Kooktijd: 30 minuten
  • Klaar In: 45 minuten

Rode kool is heerlijk bij rood vlees of wild. Het behoort tot de harde groenten en moet minimaal 20 minuten gekookt worden. Om het goed zacht te krijgen is het afhankelijk van de soort rode kool. Heeft men een zomer kool dan is 30 minuten voldoende voor een zacht gerecht echter als het een winter kool is dan is de kooktijd minimaal 60 minuten.

Ingrediënten

  • 1 stuks rode-kool zeer fijn gesneden of geraspt
  • 2 stuks appel in kleine stukjes gesneden (geen Granny Smith)
  • 1 dl azijn
  • 100 gram bruine-basterd-suiker
  • 2 theelepels kaneel

Instructies

  1. Verwijder de buitenste bladeren van de rode kool en snijd of rasp de kool zeer fijn.
  2. Spoel de rode kool goed af in een vergiet en doe de kool vervolgens met aanhangend water in een ruime pan.
  3. Voeg nu de azijn, de suiker en de kaneel toe aan de rode kool.
  4. Breng het geheel aan de kook en laat dan vervolgens op een getemperde hittebron de kool stoven totdat het goed zacht is geworden.
  5. Als de kool goed zacht is geworden kunnen de stukjes appel worden toegevoegd. Laat alles nog ongeveer 5 minuten stoven voordat men het gerecht opdient.

Geef een reactie