Boeuf Bourguignon

5.00 avg. rating (92% score) - 1 vote

boeuf bourgignon

Boeuf Bourguignon

By Chef Gepubliceerd: september 5, 2013

  • Opbrengst: 8 Porties
  • Voorbereiding: 60 minuten
  • Kooktijd: 4 uren 10 minuten
  • Klaar In: 5 uren 10 minuten

Boeuf Bourguignon is een krachtige voedzame authentieke Franse stoofschotel die zeker in de winter verrukkelijk is om te eten in combinatie met stokbrood en kruidenboter.

Ingrediënten

Instructies

  1. Neem een zeer grote pan en verwarm daar de Olijfolie in.
  2. Snij het rundvlees in dobbelsteentje, ongeveer 1,5 cm, en bestrooi vervolgens met peper en zout. Bak het vlees nu om en om in de hete olie goudbruin.
  3. Nu is het ook de tijd om de spek toe te voegen. Temper de warmtebron zodat de spek wel gaar wordt maar niet uitgebakken. Laat ongeveer 10 minuten mee garen.
  4. Voeg nu de gesneden ui, winterpeen en bleekselderij toe en laat de groenten ongeveer 5 minuten mee smoren. Voeg samen met de groenten ook de knoflook mee.
  5. Doe nu het blikje tomatenpuree bij het vlees en de groenten en roer goed door.
  6. Voeg vervolgens de bloem toe aan het mengsel en laat dit onder voortdurend omscheppen garen, circa 4 minuten.
  7. Als de bloem gaar is kan de laurier en de tijm worden toegevoegd alsmede rode wijn en het bouillon blokje.
  8. Breng het geheel aan de kook en laat ongeveer 3 1/2 uur tegen de kook aan met gesloten deksel garen. Roer het gerecht regelmatig om.
  9. Voeg na 3 1/2 uur de krieltjes toe en laat deze mee garen nadat alles wederom goed is doorgeroerd.
  10. Na 15 minuten de champignons toe en de zilveruitjes en de groene erwten.
  11. Laat het gerecht nog ongeveer 20 minuten garen en breng het vervolgens op smaak met zout en peper.
  12. Probeer voor het opdienen de laurierblaadjes op te zoeken en uit het gerecht te halen.

Geef een reactie