Hamburgers

4.00 avg. rating (81% score) - 2 votes

Hamburgers

By Chef Gepubliceerd: augustus 1, 2013

  • Opbrengst: 10 Porties
  • Voorbereiding: 30 minuten
  • Kooktijd: 10 minuten
  • Klaar In: 40 minuten

Of je nou jong bent of oud, een goed gemaakte hamburger gaat er altijd in. Lekker als lunch, hoofdgerecht of van de BBQ. Probeer deze burgers eens op een sesam bolletje met rucola, paprika, ui en cheddar kaas met daarover natuurlijk je favoriete sauzen.

Ingrediënten

Instructies

  1. Neem een vijzel en doe daar het zout, de peper, kaneel, chilipoeder, komijnpoeder, oregano, paprikapoeder en gedroogde ui in.
  2. Gebruik de vijzel nu om de kruidenmix goed fijn te maken.
  3. Doe de gehakt in een mengkom en voeg daar de eidooiers, worcestershiresaus, mosterd en knoflook aan toe.
  4. Neem nu de vijzel met de kruidenmix en voeg de mix toe aan de gehakt. Meng de gehakt met alle ingrediënten goed door en voeg paneermeel toe om een stevige structuur te krijgen.
  5. Als de gehakt stevig en plakkerig aanvoelt kan het opgedeeld worden in 10 gelijke stukken.
  6. Draai van de gemaakte stukken stevige gehaktballen en druk deze vervolgens zachtjes plat om zo een hamburger te vormen.
  7. Bak nu de hamburger om en om gaar bij voorkeur op de BBQ. In een grill- of koekenpan is het natuurlijk ook prima om te bereiden.

Geef een reactie