Hashee

5.00 avg. rating (95% score) - 2 votes

Hashee

By Chef Gepubliceerd: oktober 8, 2012

  • Opbrengst: 4 Porties
  • Voorbereiding: 20 minuten
  • Kooktijd: 4 uren 0 min
  • Klaar In: 4 uren 20 minuten

In Nederland wordt hachee soms gezien als een typisch Brabants gerecht en doorgaans bereid met rundvlees, uien, wijn of azijn. De vrij dikke jus wordt op smaak gebracht met bijvoorbeeld kruidnagel en laurier. Het gerecht wordt vaak geserveerd in combinatie met rode kool, appel of appelmoes en aardappelen of rijst.

Ingrediënten

    Instructies

    1. Snijd het vlees en de uien. Verwarm de boter in een braadpan en laat deze niet aanbranden.
    2. Doe het vlees in de pan op een hoog vuur en braad het onder voortdurend omscheppen aan.
    3. Nadat het vlees 2 minuten gebraden is voegt met de uien toe. Bak de uien mee voor ongeveer 2 minuten en voeg daarna de bloem toe.
    4. Schep het geheel goed door elkaar en zorg er zoveel mogelijk voor dat de bloem niet aanbakt. Verkruimel het bouillon blokje nu in de pan en roer alles nogmaals door.
    5. Voeg nu het warme water, de kruidnagel, de laurier, de suiker en de azijn toe. Zorg ervoor dat het vlees net aan onder de vloeistof staat. En temper de warmtebron.
    6. Roer alle ingrediënten voorzichtig door elkaar en breng het geheel voorzichtig aan de kook.
    7. Laat als het geheel kookt het gerecht zachtjes pruttelen onder af en toe roeren voor ongeveer 4 uur .
    8. Maak het gerecht op smaak met zout en peper en vis de laurier en de kruidnagels uit de pan.

    Geef een reactie