Rijst met Vis en Kerriesaus

3.75 avg. rating (77% score) - 4 votes

Rijst met Vis en Kerriesaus

By Chef Gepubliceerd: september 26, 2012

  • Opbrengst: 2 Porties
  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Kooktijd: 25 minuten
  • Klaar In: 35 minuten

Lekker snel, eenvoudig en betaalbaar gerecht voor de liefhebber van Vis en Kerrie

Ingrediënten

    Instructies

    1. Smelt 125 gram van de boter in een pan met deksel en voeg de knoflook en de uien toe. Leg hier bovenop de vis en zet het geheel op een matige warmtebron met gesloten deksel. Laat dit ongeveer 20 minuten stoven en schep het geheel een paar keer voorzichtig om.
    2. Smelt 25 gram van de boter met een mespuntje van de kerrie in een steel- of saus pan. Wanneer de boter is gesmolten kan men de bloem toevoegen.
    3. Roer dit door met een garde en laat het geheel even bakken.
    4. Voeg nu voorzichtig de 250 milliliter water toe, beetje voor beetje en goed blijven roeren. Wanneer het water is toegevoegd kan men de melk onder voortdurend roeren toevoegen. Zorg er voor dat het geheel aan de kook blijft of breng het weer aan de kook, kijk wel uit met de warmtebron anders bakt het aan.
    5. Voeg vervolgens de kruiden, Kurkuma, Kerrie en paprikapoeder toe. Roer het geheel weer goed door. Voeg nu het bouillonblokje toe, wanneer mogelijk verpulveren.
    6. Nu kan men de Sambal, het Citroensap, de Worchestershire saus en de Sherry toevoegen alsmede de Ketjap Manis.
    7. Voeg na het goed vermengen van de vorige ingredienten de peterselie toe en breng het geheel op smaak met peper en zout.
    8. Dien het geheel op met rijst. Schep eerst de rijst op en doe hier de vis met wat uien en kookvocht hier overheen. Schep vervolgens de Kerriesaus over de vis en de rijst en dien het geheel meteen op.
    9. Voor de variatie kunnen er eventueel ook wat vruchten zoals perzik of ananas worden toegevoegd aan de kerriesaus nadat de saus bereid is. Doe dit niet eerder want anders koken de vruchten kapot, verwarm de vruchten ongeveer 3 a 5 minuten mee. Ook kan men wat krenten of rozijnen toevoegen aan de saus, laat deze wel even meekoken om ze lekker zacht en mals te maken.

    Comments: 5

    1. annelaure 18 september 2015 at 22:23 Reply

      Leuk recept! Ik ga het dit weekend zeker proberen. 1 vraagje: waar heb je de 200 ml volle melk nodig? Moet je die gewoon op het einde aan de saus toevoegen?

      • Chef
        Chef 22 september 2015 at 13:13 Reply

        Dankjewel voor je reactie. En sorry voor deze late reactie. In stap vier wordt de melk toegevoegd aan de saus, om deze lekker romig te maken.

    2. Kees. 20 november 2015 at 12:24 Reply

      ja hallo , ik kan niks met deze recepten, niet printen niet opslaan. Nada . Stom zeg.

      • Chef
        Chef 20 november 2015 at 12:34 Reply

        Hallo Kees,
        Het is nu wel mogelijk om het recept te printen. Excuses voor het ongemak.

    3. ineke 14 november 2016 at 19:26 Reply

      Prima saus mag nog iets pittiger mis schien pepertje erbij doen?

    Geef een reactie