Spruiten Schotel Helemaal Anders

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Spruiten Schotel Helemaal Anders

By Chef Gepubliceerd: september 26, 2012

  • Opbrengst: 4 Porties
  • Voorbereiding: 20 minuten
  • Kooktijd: 45 minuten
  • Klaar In: 1 uur 5 minuten

Eens een keer wat anders eten, en je houdt niet van spruitjes? Dan zou je dit eens moeten proberen. Een heerlijk eenpans gerecht met spruiten, krieltjes, spek en gehaktballetjes. Een echte aanrader!

Ingrediënten

    Instructies

    1. Begin met het aanmaken van de gehakt voor de balletjes. Doe 3 eetlepels melk en het ei in een kom en leg daar de sneetjes brood in. Laat het geheel staan totdat het brood verzadigd is.
    2. Meng nu alles goed door elkaar zodat er niets overblijft van het brood, voeg vervolgens de gehakt, de sambal, 1 theelepel van de kerrie, gemberpoeder en de mosterd toe. Maak het geheel af op smaak met peper en zout.
    3. Kook nu alvast de spruiten in ruim water in maximaal 15 minuten beetgaar.
    4. Bak nu in een Wok de spekjes langzaam uit in de 20 gram boter. Braad tevens de gehaktballetjes, die net zo groot als de spruitjes zijn gedraaid, mooi rond en bruin.
    5. Voeg nu de grofgesnipperde uien, knoflook en krieltjes toe en laat dit 5 a 10 minuten meebakken. Schep het geheel voorzichtig om met een spatel.
    6. Nu is het tijd om de tomaten puree, 1 theelepel van de kerrie, peper en zout toe te voegen, meng het geheel goed.
    7. Voeg nu de spruiten toe en laat het geheel onder af en toe omscheppen ongeveer 15 minuten stoven.

    Geef een reactie