Chinese Tomatensoep

5.00 avg. rating (92% score) - 1 vote

Chinese Tomatensoep

Chinese Tomatensoep

Chinese Tomatensoep

By Chef Gepubliceerd: februari 8, 2016

 • Opbrengst: 8 Porties
 • Voorbereiding: 30 minuten
 • Kooktijd: 1 uur 20 minuten
 • Klaar In: 2 uren 5 minuten

Chinese tomatensoep is te herkennen aan de zoete smaak. Heerlijk als voorgerecht of als maaltijd soep opgdient met wat lente uitjes en mini loempia's, kroepoek of andere orientaalse snacks als side-dish. Deze soep is makkelijk te maken al heeft men wel wat geduld nodig om dit goed te maken.

Ingrediënten

Instructies

 1. Neem een grote soeppan en doe daar de arachide olie in en verwarm dit. Bak vervolgens de kippendijen rondom lichtbruin aan.
 2. Voeg na ongeveer 5 a 10 minuten de uien en knoflook toe en laat dit op een getemperde hittebron zolang bakken totdat de uien glazig zijn. Vergeet niet de ingredienten om te scheppen zodat het niet aanbakt.
 3. Voeg nu de tomatenpuree, de bouillonblokjes en het water toe. Snij een stukje van de verse gember af, circa 3 x 3 centimeter, en schil dit. Voeg de gember nu toe aan de bouillon en breng het mengsel aan de kook. Wanneer de bouillon kookt dient men dit een uur te laten pruttelen.
 4. Haal na het uur de kippendijen en de gember uit de bouillon. De gember kan nu weg en laat de kip op een bord of snijplank afkoelen.
 5. Voeg nu de gezeefde tomaten toe aan de bouillon en breng dit aan de kook.
 6. Meng nu in een kom de suiker, ketjap, sambal, azijn, sereh en djahe. Voeg dit mengsel toe aan de bouillon.
 7. Maak de maizena nu aan in een schaaltje met koud water. Doe er niet teveel water bij en roer totdat men een glad mengsel krijgt. Voeg nu onder continu roeren de maizena toe aan de bouillon. Als de bouillon is ingedikt kan de warmtebron lager worden gezet.
 8. Verwijder nu het vel voorzichtig van de afgekoelde kippendijen. Als het goed is is het vlees goed gaar en is het met de hand van het bod af te plukken. Pluk nu het vlees in dunne reepjes en voeg dit toe aan de bouillon.
 9. Voeg nu ook de eiermie of mihoen, Taugé en de gember siroop toe aan de soep en laat alles nog 20 minuten op een laag vuur doorpruttelen.
 10. Proef of de soep op smaak is en maak eventueel op smaak met wat zout en/of zwarte peper.
 11. Dien de soep nu op en doe ter garnering wat ringetjes lente ui over de soep in de kom.

1 comment

 1. Sebastiaan Van Den Berg 10 februari 2016 at 17:10 Reply

  Meesterlijk soepje, ik ga maar eens boodschappen doen 😉

Geef een reactie