Franse Uiensoep

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Onion Soup

Franse Uiensoep

By Chef Gepubliceerd: oktober 4, 2013

  • Opbrengst: 4 personen ( 4 Porties )
  • Voorbereiding: 20 minuten
  • Kooktijd: 1 uur 30 minuten
  • Klaar In: 1 uur 50 minuten

De zeer populaire Franse Uiensoep die veelal zelf gemaakt in kleine Franse Bistro's wordt opgediend aan de hand van traditionele recepten. Dit recept is een van de variaties die heerlijk is zoals hier beschreven echter kan dit recept ook prima volstaan als basis voor een eigen creatie.

Ingrediënten

Instructies

  1. Smelt de boter in een pan en voeg tevens de olijfolie toe.
  2. Voeg nu de uien en de poedersuiker toe en laat dit zeer rustig gaar worden. Des te langzamer het garen gebeurd des te meer smaak het gerecht heeft. Gaar de uien in ongeveer 45 tot 60 minuten en laat het niet bakken.
  3. Voeg nu het laurierblaadje toe en de bouillon en verwarm de soep ongeveer 20 minuten op een heel zacht vuur.
  4. Verwarm ondertussen de oven op 175 °C, en snijd het stokbrood in 8 schuine plakken.
  5. Rooster het stokbrood goudbruin in de over en leg in 4 ovenvaste soepkommen 2 sneetjes.
  6. Schep nu de soep over het brood in de kommen en strooi er wat geraspte kaas over.
  7. Zet de kommen met soep nu in de oven en laat de kaas in ongeveer 5-7 minuten smelten.

Geef een reactie